A Free Style Chamber Orchestra online lemezbemutató koncertje (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

A Free Style Chamber Orchestra online koncertje (Budapesti Tavaszi Fesztivál)

2021. április 12-én, hétfőn 20.00 órától a Free Style Chamber Orchestra online lemezbemutató koncertjére kerül sor a Budapest Jazz Clubból, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

 

A Free Style Chamber Orchestra 2004-ben alakult, és nagy áttörést jelentett a hazai jazz élet számára, hiszen létrejött Magyarország első olyan állandó, professzionális kamarazenekara, amely vonósokból, fafúvókból (klasszikus kamarazenakarből), tekerőlantból és jazz-combóból áll. Az együttest Nagy János Yancha Erkel Ferenc-díjas zeneszerző vezeti, tagjai közül pedig többen eMeRTon-, illetve illetve Artisjus-díjas jazz zenészek. A Free Style Chamber Orchestra, amely 17 éve meghatározó szereplője a hazai jazz színtérnek, és állandó résztvevője a jelentős hazai és külföldi jazz fesztiváloknak, 4. nagylemezével jelentkezik Az üveghegyen túl címmel.

Az üveghegyen túl című lemez gerincét Nagy János kompozíciói adják, de Frey György basszusgitáros, valamint a jelenleg Bécsben zeneszerzést tanuló fiatal tehetség, Nagy Ábel Márton egy-egy szerzeménye is helyet kapott rajta. Az albumon a Jöjj meg, Duna és az Indulj el egy úton című népdalok feldolgozásai is szerepelnek, melyeket Nagy János korábban, a néhány éve elhunyt Vasvári Pál basszusgitárossal közösen írt. Ebben a két dalban az együtteshez csatlakozik Kubinyi Júlia népdalénekesnő is.

 

Közreműködők

Nagy János “Yancha” – zongora
Pozsár Eszter – fuvola
Zsemlye Sándor – szaxofon
Gordon Teodóra – klarinét
Blaskó Mihály – fagott
Csonka Gábor – hegedű
Frankie Lato – hegedű
Kézdy Luca – hegedű
Lantos Zoltán – hegedű
Haraszti Krisztina – brácsa
Pribay Valéria – cselló
Frey György – basszusgitár
Berdisz Tamás – dob
Joubert Flóra – ütőhangszerek
ifj. Szerényi Béla – tekerő

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk