Legendás Albumok: Chick Corea - a Modern Art Orchestra online koncertje

Legendás Albumok: Jazz at the Opera House - a Modern Art Orchestra online koncertje

2021. április 13-án, kedden 20.00 órától a Modern Art Orchestra ad online koncertet Legendás Albumok sorozata keretében. Terítéken a nemrég elhunyt Chick Corea Return to Forever című lemeze.

 

Az 1972-ben az ECM kiadó gondozásában megjelent album a fúziós jazz egyik legmarkánsabb pillanatképe. Corea az album felvételét megelőző években a jazz-óriás Miles Davis zenekarának tagjaként szerzett inspirációkat a rendkívül egyéni hangvételű Return To Forever-hez. A zongorista post bop és avant-garde stílusokban, majd a Davis zenekarban szerzett tapasztalatainak, illetve a latin zene lüktetésének segítségével újító erejű albumot tett le az asztalra. A muzsikusok dallamos szólói, az energetikusan hömpölygő basszus groove-ok, a tradicionális elemeket felvillantó dobolás és az éteri énekhang intim és őszinte kémiája sikeresen házasítja a jazz és a latin zene hagyományát az akkori fúzió koncepcióival, de nélkülözi annak durvaságát. A Return To Forever a tradíció és a forradalmiság mesteri ötvözete, így kihagyhatatlan mesterműve a fúziós jazz irodalmának.

A koncertközvetítés előtt interaktív beszélgetést hallhatnak a közreműködő muzsikusokkal. A felvételt a BMC készítette az Opus Jazz Clubban.

 

Nagy Emma – voc;
Ávéd János – ss, fl;
Cseke Gábor – p;
Bögöthy Ádám – b, db;
Csízi László – dr;
Czibere József – perc.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk
Fotó: chickcorea.com