A 200 éve született Madách Imrét Alsósztregova díszpolgárává avatják

Madách Imrét Alsósztregova díszpolgárává avatják

2023. január 19-én, csütörtökön 15.00 órakor az alsósztregovai Madách-kastélyban kerül megrendezésre a Szlovák Nemzeti Múzeum - A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma szervezésében Madách Imre magyar író “In Memoriam” díszpolgárrá való avatásának ünnepsége születésének 200. évfordulója alkalmából.

A Szlovák Nemzeti Múzeum - A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma célul tűzte ki a magyar irodalom kiemelkedő jeles alkotójának, Madách Imrének kétszázadik születésnapjáról való méltó megemlékezést. Mindez az érték, a mérték, az egyetértés jegyében, a közös múlt tudtával és a közös jövőbe vetett hittel, méltósággal, nagyjaink iránti mély tisztelettel a jelenkornak megfelelően egy olyan egész éves a művészet, tudomány és közművelődés területén történő rendezvénysorozattal valósul meg, amely a magyarság és a szlovákság számára példaértékű.

Ezen rendezvénysorozat első állomása Alsósztregova, ahol a község polgármestere az önkormányzat jóváhagyásával Madách Imrét „In Memoriam“ díszpolgárrá avatja.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk