Az udvari kalap – ingyenes előadás a Vígszinházból

Az udvari kalap – ingyenes előadás a Vígszinházból

Százhuszonöt éve, 1896. május 1-jén nyitotta meg kapuit a Vígszínház. Az azóta eltelt időben a színház társulata 1443 előadást mutatott be, több ezer művész megfordult a színpadokon, míg a nézőtereken ötven milliónál is többen foglaltak helyet.

Ingyenes előadásokkal ünnepel a 125 éves a Vígszínház

A jubileumi évben a Vígszínház számos meglepetéssel várja majd a közönséget, az ünneplés május 1. és 8. között múltidéző, ingyenes online vetítéssorozattal kezdődik.

2021. május 2-án, vasárnap 19.00 órától Csiky Gergely Az udvari kalap című előadásával egészen 1965-ig repülhetünk vissza az időben. A Várkonyi Zoltán által rendezett produkcióban olyan legendás vígszínházi színészek láthatók, mint Sulyok Mária, Bilicsi Tivadar, Csákányi László, Tomanek Nándor, Harkányi Endre és Halász Judit.

Halász Judit, aki ebben a szerepben lépett először a Víg színpadára. Várkonyi Zoltán Pécsről hívta el a színésznőt a darab egyik főszerepére, majd szerződést ajánlott neki, Halász Judit pedig azóta is, vagyis több mint 55 éve a társulat hűséges tagja.

Az udvari kalap bájos komikumát véletlenek, mulatságos félreértések és egy élettelen tárgy, Philibert kamarás udvari kalapja mozgatják.

A produkció 24 órán keresztül tekinthető meg.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk