Kék róka - online premier a Zenthe Ferenc Színházban (VIDEÓ)

Kék róka - online premier a Zenthe Ferenc Színházban (VIDEÓ)

2021. május 4-én, 17.00 órai kezdettel Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikerű művét, a Kék róka című darabját online felolvasószínházi premierként mutatja be a Zenthe Ferenc Színház.

 

Nosztalgikus hangulatot előidéző zenék és képek a kivetítőn, amelyek által a „boldog békeidők” egyszerű, hétköznapi életébe csöppenve érezhetjük magunkat. A nem túl bonyolult szituációra épülő művet Herczeg Ferenc nagyon ügyesen szerkeszti, bonyolítja a cselekményt és mindeközben emlékezetes karaktereket teremt

A mű központi kérdése: „Járt-e Cecile a Török utcában?”. A két világháború közötti irodalom, különösen a színházirodalom legfőbb, örökkön-örökké körbejárt, újra és újra elemzett, de sohasem megfejtett rejtélye volt az asszony... Az asszony megcsalta az ő hites urát. Gyakori helyzet, többféle végkifejlettel. Ártatlan-e vagy bűnös, ravasz vagy egyenes, igazat mond-e vagy hazudik, gyáva-e vagy bátor, hogyha hű, kihez hű, s ha hűtlen, kihez hűtlen. Herczeg nem nélkülözi a komikus jeleneteket sem, műve mégsem válik vígjátékká. Bár a darabban senki sem az akinek látszik, senki nem vallja be, ha hibázik - ez nem megengedett abban a fojtogató polgári légkörben, ahol a boldogság hiánya mindezek által ordít- mégis minden szereplő talpig mélységet és személyiséget kap. Ez az az iromány, ahol a macska-egér játék kibontakozásában nem tudjuk eldönteni, kinek az oldalára is álljunk.

 

KÖZREMŰKÖDNEK

A férfi szíveket megdobogtató asszony, Cecile szerepében - HÁZI ANITA
a hidrobiológus férj - ERDÉLYI GÁBOR
az okos gyámleány - BOCSKAI VIRÁG
a „hűséges” házibarát, Sándor - FARKAS ZOLTÁN
a szánalmasan üres figura, Trill báró - MÓCZÁR BENCE

 

 

ATEMPO.sk