Az üvegcipő – ingyenes előadás a Vígszinházból

Az üvegcipő – ingyenes előadás a Vígszinházból

Százhuszonöt éve, 1896. május 1-jén nyitotta meg kapuit a Vígszínház. Az azóta eltelt időben a színház társulata 1443 előadást mutatott be, több ezer művész megfordult a színpadokon, míg a nézőtereken ötven milliónál is többen foglaltak helyet.

Ingyenes előadásokkal ünnepel a 125 éves a Vígszínház

A jubileumi évben a Vígszínház számos meglepetéssel várja majd a közönséget, az ünneplés május 1. és 8. között múltidéző, ingyenes online vetítéssorozattal kezdődik.

2021. május 4-én, kedden 19.00 órától Az üvegcipő című előadás felújított változatát láthatjuk, mely 1978-ban a színház házi szerzőjének, Molnár Ferenc születésének századik évfordulójára készült. Ez a vígjáték az író talán legérdekesebb, legegyénibb hangú műve. A legendák szerint a darabban Molnár saját magánéleti válságát írta ki magából. A Kapás Dezső rendezte előadás egyik érdekessége, hogy Benkő Gyula, Tábori Nóra, Szegedi Erika és Szakácsi Sándor oldalán Irma szerepében debütált a Vígszínházban akkor még főiskolás diákként Pap Vera, aki elementáris erejű alakításával a szó szoros értelmében berobbant a színházi életbe.

A produkció 24 órán keresztül tekinthető meg.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk