Jó estét nyár, jó estét szerelem – ingyenes előadás a Vígszinházból

Jó estét nyár, jó estét szerelem – ingyenes előadás a Vígszinházból

Százhuszonöt éve, 1896. május 1-jén nyitotta meg kapuit a Vígszínház. Az azóta eltelt időben a színház társulata 1443 előadást mutatott be, több ezer művész megfordult a színpadokon, míg a nézőtereken ötven milliónál is többen foglaltak helyet.

Ingyenes előadásokkal ünnepel a 125 éves a Vígszínház

A jubileumi évben a Vígszínház számos meglepetéssel várja majd a közönséget, az ünneplés május 1. és 8. között múltidéző, ingyenes online vetítéssorozattal kezdődik.

2021. május 5-én, szerdán 19.00 órától a Jó estét nyár, jó estét szerelem című előadást láthatjuk online, melynek 1977-ben a Vígszínházban volt az ősbemutatója Marton László rendezésében Fejes Endre felkavaró regénye alapján. A mű a Vígszínház felkérésére és biztatására született, és igazi saját fejlesztésű siker lett, amelynek akkor már nagy hagyománya volt a színházban. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról és a Harmincéves vagyok után a zeneszerzői feladat Presser Gáborra várt. A zenés drámának 1982-es felvételén az azóta klasszikussá vált dalok mellett Hegedűs D. Géza megrendítő alakítását is felidézhetjük.

A produkció 24 órán keresztül tekinthető meg.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk