A Zeneakadémia hallgatóinak koncertje online - Bartók Tavasz

2021. május 9-én, vasárnap 19.30-kor a Zeneakadémia hallgatóinak online koncertjére kerül sor a Bartók Tavasz keretében.

TOVÁBBI RÉSZLETEK 

 

Junior Prima díjas muzsikusok, Devich Gergely (cselló), Kovács Gergely és Kocsis Krisztián (zongora), a közelmúltban alakult, de már komoly szakmai sikereket elérő Korossy Kvartett, valamint a Bayreuthi Ifjúsági Zenekar koncertmestere, Schwartz Zoltán szólaltatják meg Bartók Béla és Kodály Zoltán különleges kihívást jelentő kamara- és szólódarabjait.

A felhangzó kompozíciók az alkotóművészek gazdag pályafutásának különböző korszakait reprezentálják, egy egymáshoz is sokféle módon kapcsolódnak. Miként Bartók, úgy Kodály is igyekszik harmonikus egységgé formálni a személyes tónust és a közösségi hangot, mindketten törekednek hagyomány és progresszió közötti egyensúly megteremtésére. De legalább ennyire fontos e művek sajátosan magyar hangvétele is, mely soha nem válik az általános, az univerzális mondanivaló gátjává.

 

Műsor

Bartók: Allegro barbaro, Sz. 49, BB 63
Bartók: 2. rapszódia, Sz. 89, BB 96
Bartók: 2. elégia, Sz. 41, BB 4
Kodály: Duó hegedűre és csellóra, op. 7
Bartók: Tizenöt magyar parasztdal, Sz. 71, BB 79
Bartók: 3. vonósnégyes, Sz. 85, BB 93

 

Közreműködik:

Korossy-Khayll Csongor [4], Schwartz Zoltán [2] – hegedű, Devich Gergely [4] – cselló, Kocsis Krisztián [2], Kovács Gergely [1, 3, 5] – zongora, Korossy Vonósnégyes [6]

A vonósnégyes tagjai:

Korossy-Khayll Csongor, Tóth Kristóf – hegedű, Osztrosits Éva – brácsa, Devich Gergely – cselló

 

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk