A zenegyűlölő 1.0 - Janklovics Péter és az Óbudai Danubia zenekar szimfonikus zenei stand-up koncertje online

A zenegyűlölő 1.0 - Janklovics Péter és az Óbudai Danubia zenekar estje online

2021. június 6-án, vasárnap 18.00 órától A zenegyűlöló 1.0 címmel lesz látható Janklovics Péter és az Óbudai Danubia Zenekar zenés estje a MOM kulturális központban, amelyet online is közvetítenek.

 

Szimfonikus zenei stand-up koncert Janklovics Péterrel mindenről amit utálunk, vagy nem értünk a komolyzenei koncertekben. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott.

Teljes képtelenség, anakronizmus, sznobéria, fokozhatatlan unalom, merő időpocsékolás. Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre? Koncertterembe? Jó reggelt, már a lóvasút helyett is railjet jár, és a vizet se kútból merjük! Frakkos emberek belibegnek az antikolt kulisszák közé, mintha még mindig 1827-et írnánk; háromszáz éves menüetteket meg értelmetlen kakofóniát játszanak, miközben a nénik zörgetik a cukros papírokat, meg köhögnek, mint egy egész szanatórium, és még fizessek is ezért? Na, meg a karmester! Úgy tesz mindenki, mintha valami fontosat csinálna, mikor csak egy darab fát lenget a levegőben, és majd leesik a dobogóról az erőlködéstől. Röhej az egész. Mi ebben a jó? Most komolyan?

 

Műsor

Mozart: Figaro házassága - nyitány
Strauss: A denevér - nyitány
Beethoven: VII. szimfónia - I. tétel
Bizet: Carmen - Habanera (részlet)
Bizet: Carmen III. felvonás - Előjáték
O sole mio
Rossini: A tolvaj szarka - nyitány

 

Közreműködők

Janklovics Péter
Óbudai Danubia zenekar
vezényel: Hámori Máté

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk