Offenbach: Hoffmann meséi - online előadás az OperaSzerda keretében

Offenbach: Hoffmann meséi - online előadás az OperaSzerda keretében

2021. június 9-én, szerdán 20.00 órakor az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán az Offenbach: Hoffmann meséi című operájának legszebb részletei csendülnek fel, amit online is láthatunk.

A német romantika nagy írójának, E. T. A. Hoffmann-nak meséit a csapongó képzeletnek és a valós társadalmi helyzeteknek látványos elegyítése teszi emlékezetessé.

 

Offenbach utolsó, befejezetlenül maradt művében ellene megy fergetegesen szatirikus operettjeinek, amelyekben ki-kiütközik korának gúnyos-szellemes társadalomkritikája. Természetesen a humort e műve sem nélkülözi, de a költő szerelmi kalandjait sötét, olykor végzetes színárnyalatok uralják. Az abszolút női ideál keresése közben négy gonosz figura kíséri végig és taszítja a boldogtalanságba Hoffmannt, aki szerelmi mámorában állandóan a halállal kénytelen szembesülni. A reális világ és a hátborzongató képzelet alkotta meséivel a szerző egy olyan univerzumba vezeti el hallgatóit, ahol az álom és a valóság közötti határ könnyen elmosódik.

 

Az opera koncertszerű keresztmetszetének címszerepét László Boldizsár alakítja, partnerei: Jónás Réka Piroska (Olympia), Horti Lilla (Antonia / Giulietta), Mester Viktória (Nicklausse), Németh Judit (Egy hang), Szappanos Tibor (Spalanzani), Gábor Géza (Crespel), Kőrösi András (Cochenille / Pittichinaccio), Kálmán Péter (Coppélius / Miracle / Dapertutto) és Pataki Bence (Schlemil). Zongorán közreműködik: Dallos Erika, vezényel: Kesselyák Gergely, játékmester: Niklai Judit, műsorvezető: Mona Dániel.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk