Astor Cortabarria és Tanaka Kendzsi online koncertje

2021. július 11-én, vasárnap 19.00 órakor Astor Cortabarria és Tanaka Kendzsi adnak online koncertet az Altalena estek sorozat keretében a koppenhágai királyi akadémiáról.

 

Spanyol és Svéd származású nagybőgőművész, Astor Cortabarria nyolcévesen kezdett el hangszerén játszani. Művészcsaládban született, édesapja fuvolaművész, édesanyja pedig festőművész. 2018-ban felvételt nyert a Dán Királyi Zeneakadémiára, ahol jelenleg is Michal Stadnicki keze alatt tanul. Az elmúlt években több zenekarral játszott együtt, köztük a The European Union Youth Orchestra, Athelas Sinfonietta és a Danish Radio Symphony Orchestra. 2020-ban második helyezetet ért el a neves Danish Strings versenyen. Koncertjein szólistaként, és kamarazenészként a DR Orchestra Festiválon, a koppenhágai Nyári Fesztiválon, és a Tivoli Summer Season keretein belül.

 

Tanaka Kendzsi zongoraművész magyar származású, félig japán. Zongorát tanult a Vántus István Zenei Középiskolában Dr. Lucz Ilonánál 2009-2013 között, Szegeden. Ezután a londoni Királyi Zeneakadémián végzett 2017-ben, Joanna MacGregor keze alatt. Művész mesteri diplomáját Niklas Sivelövnél szerezte meg, a koppenhágai Dán Királyi Zeneakadémián. Kendzsi számos nemzetközi díjat nyert előadásaival, többek között: második díj a VIII. Nemzetközi Stasys Vainiunas zongoraversenyen, harmadik díj és zenekari különdíj a VII. Nemzetközi Bartók Béla zongoraversenyen, első díj és egy magyar darab legjobb interpretációja a 18. Országos Zongoraversenyen, Békescsabán, és második díj a 32. Valsesia Musica Nemzetközi Versenyen. Kiemelkedően szereti Bartók, Brahms és Bach zenéjét játszani, de szeret kísérletezni kortárs- és jazz zenével is.

 

Műsor

Bach-Busoni: Chaconne
Francois Rabbath: Iberique Peninssulaire
Teppo Hauta Aho: Kadenza
Chopin: Etűdök op. 25/7 & op. 10/5
A. Míšek: Bőgőszonáta op. 7

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk