A VOLOSI koncertje - Őszi Kulturális Napok Párkányban

2021. október 24-én, vasárnap folytatódik az Őszi Kulturális Napok rendezvénysorozat Párkányban.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program  

Október 24. (vasárnap) - Városi Művelődési Központ

19.00 A VOLOSI együttes világzenei koncertje

A lengyel VOŁOSI együttes egy teljesen ellenállhatatlan kombinációt teremtve haladja meg a zenei és földrajzi határokat. Az öt katowicei zenésznek sikerült egyedi és eredeti zenei stílust teremtenie. A vonós hangszerek határainak túllépésével olyan zenét hoznak létre, amely a Kárpátok zenei hagyományaiból táplálkozik, ugyanakkor magában hordozza a jazz-improvizáció rockenergiáját és az érzelmi tartalmak teljes lendületét. Egyedülállóan friss és eredeti alkotás - igazi csemege a világzene szerelmeseinek.

 

Október 31. (vasárnap) – Papp Katalin Magán Művészeti Alapiskola koncertterme

19.00 Trio Squelini & Csókás Zsolt

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei különböző felállásokban évek óta muzsikálnak együtt, és számtalan lemezen szerepeltek már közösen. A Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, és ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak. A trió szívesen hív egy-egy koncertjére vendéget is, így műsoruk izgalmas árnyalatokban tárul elénk. Ezúttal Csókás Zsolt gitáros lesz a vendégük, aki a formáció 2020-ban megjelent, Live in Venice című lemezén is közreműködött.

A formáció tagjai

Szőke Szabolcs - gadulka, array mbira
Szalai Péter - cajon, cajonito, kalimba, basszus-kalimba, frame drum, aquaphone, kis ütőhangszerek
Váczi Dániel - szopranino- és altszaxofon, kalimba, aquaphone
Csókás Zsolt – akusztikus gitár

ATEMPO.sk