Apád előtt ne vetkőzz - Péterffy Bori és Pataki Ferenc színházi előadása Gútán

Apád előtt ne vetkőzz - Péterffy Bori és Pataki Ferenc színházi előadása Gútán

2022. május 1-én, vasárnap 19.00 órától Péterffy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz című műve lesz látható az Orlai Színház előadásában gútai Városi Művelődési Központban, melynek főszereplői Péterfy Bori és Pataki Ferenc.

Párhuzamos történetek, melyek a mélyben összefüggnek. Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával. Úgy érzi, csak Tatusra számíthat, aki mindennél jobban szereti unokáját, s akiben Eszter mindenki másnál jobban megbízik. Eleinte észre sem veszi, hogy ezzel a bizalommal a nagyapja visszaél... Vajon meg lehet-e törni a generációkon átívelő, torz családi mintákat? Az Egyasszony alkotói ismét egy tabutémáról készítettek előadást.

Belépő elővételben 8 euró, helyszínen 12 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Szereplők

Péterfy Bori
Pataki Ferenc

Alkotók

Író: Péterfy-Novák Éva
Színpadra alkalmazta: Tasnádi István
Látványtervező : Antal-Fógel Adrienn
Plakáttervező: Csáfordi László
Rendező: Tasnádi István
Producer: Orlai Tibor

Az előadás az Óbudai Kulturális Központ, a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre. Az előadást 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

ATEMPO.sk