A Muzsikás együttes és Petrás Mária koncertje Kassán

2022. május 5-én, csütörtökön 19.00 órától kerül sor a Muzsikás Együttes koncertjére a kassai Thália Színházban. Az est vendége Petrás Mária, Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes.

“Akik számára a hagyomány, a tánc, az ének, a viselet maga az élet, mindig valami olyat tudnak, amire oda kell figyelni. A mai világban ezek eltűnőben vannak, pedig óriási értéket hordoznak.”

Belépő 7 euró, a Thália Táncesttel egyben csak 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

A több mint négy évtizede alakult Muzsikás a világszerte legismertebb magyar népzenei együttes, amelynek elsőként sikerült elfogadtatnia a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Az autentikus magyar népzenét rendkívüli élménnyé teszik, követve a legkiválóbb falusi zenészek hagyományos előadásmódját és improvizációs stílusát, mindezt egyedi, csak a Muzsikásra jellemző stílusban. Számos díj és kitüntetés birtokosai.

Művészetüket 2008-ban első európai zenekarként a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal is elismerték.

ATEMPO.sk