A hírnév ára (FAME) - a Gimisz Diákszínpad előadása újra Komáromban

2022. május 31-én, kedden 19.00 órakor José Fernandez - Jaques Levy - Steve Margoshes: A hírnév ára című musicale lesz látható a Gimisz Diákszínpad előadásban a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Egy művészeti középiskolában játszódik a történet. Arról szól, hogy mit engedhetnek meg maguknak a gyerekek a siker elérése felé vezető út során, hogy sem az egészségükben, sem pedig a lelkükben ne essen kár, vagy bántódás, mennyit tehetnek meg azért, hogy a hírnév megmaradjon miután elérték az óhajtott sztárságot.

A hírnévnek ára van - Bajkai Csengel Mónika a GIMISZ Diákszínpad új bemutatójáról

Belépő 3 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Alkotók

RENDEZŐ: Bajkai Csengel Mónika
ZENEI VEZETŐ: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
KOREOGRÁFUS: Pavlovičová Petra

 

A GIMISZ Diákszínpad idén José Fernandez, Jaques Levy, Steve Margoshes műve alapján A hírnév ára című előadást dolgozta fel. Csengel Mónika, rendező-dramaturg: "Ez eredetileg egy amerikai musical, nagyon sokan ismerik a filmet, aminek az a címe, hogy Fame. Ennek van egy magyar verziója is, ez A hírnév ára. Ezt a történetet helyeztük mi egy kicsit „magyarabb“ környezetbe. Egy művészeti középiskolában játszódik a történet. Arról szól, hogy mit engedhetnek meg maguknak a gyerekek a siker elérése felé vezető út során, hogy sem az egészségükben, sem pedig a lelkükben ne essen kár, vagy bántódás, mennyit tehetnek meg azért, hogy a hírnév megmaradjon miután elérték az óhajtott sztárságot. Ez a téma a mai világban sajnos igencsak aktuális, hiszen manapság sorozatban gyártják a különböző tv-csatornák a „celebeket“, mindenféle érték és háttér nélkül, aztán elengedik a kezüket és zuhannak bele a szakadékba. A darabban szereplő iskola tulajdonképpen nem egy „celebgyár“, hanem itt tényleg tartalom kerülne a gyerek mögé, tehát itt megtanulnak táncolni, énekelni és színészként is megkapják a különböző fejlesztést, de természetesen valaki tud élni vele, s valaki pedig csak visszaélni tud ezzel a helyzettel."

ATEMPO.sk