A falu – a Fitos Dezső Társulat indítja a TáncMozaik sorozatot Somorján

2022. május 28-án, szombaton 18.00 órától lesz látható A falu című táncelőadás a Fitos Dezső Társulat előadásában a TáncMozaik sorozat nyitányaként Somorján, a Városi Művelődési Központban.

A TáncMozaik-nak köszönhetően a publikum négy remek, professzionális előadást tekinthet meg az ország több pontján a Táncfórum - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesületének szervezésében.

Belép 5 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Fitos Dezső Társulat

Ars poétikánk a hitelesség. Hűek vagyunk hagyományainkhoz, táncainkhoz, mely magas szintű tudást igényel, hogy a mozdulat kifejező ereje is láttassa azt az erőt, amely régről jön és minden táncművészeti ág alapja! Hiszünk a néptánc kortárs művészeti megmutatkozásában! Hisszük, hogy erejével, természetességével megszólítja a ma emberét! Alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni! Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan sajátos és rendkívül gazdag kultúrát tudhatunk magunkénak, ami kifogyhatatlan és állandó inspirációul szolgál. Büszkék vagyunk arra, hogy állandó támogatás és saját próbahely nélkül is létezünk. Végül de nem utolsó sorban, kivételes táncos egyéniségek tagjai a társulatnak!

A Falu

Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományőrző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták hozzá. Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak… Óriás gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot, mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel…táncban, muzsikában megmutatva az újonan készülő műsorunkban melynek címe „A Falu”, mely a Magyar Falu és a Falusi Színek folytatásaként kerül bemutatásra.

Rendező, koreográfus: Kocsis Enikő, Fitos Dezső

ATEMPO.sk