A Jóvilágvan és a Gomoly indítja az 1Kárpát-medence Fesztivált Budapesten – részletes program

A Jóvilágvan és a Gomoly indítja az 1Kárpát-medence Fesztivált Budapesten – részletes program

2022. június 2-a és 5-e között rendezik meg idén az 1Kárpát-medence Fesztivált Budapesten, az A38 Hajó fedélzetén.

Ezúttal is a zene, az irodalom és a művészet összefonódásával ünnepelik Kárpát-medence kulturális diverzitását.

Számos fellépő érkezik a pop, elektronika, indie rock és népzene területéről. Ott lesz Felvidékről a Jóvilágvan és a Gomoly, Erdélyből a Teddy Queen és a No Sugar. Fellép a The Carbonfools, a The Sharonz, a Loyal Apples’ Club, a Prove, de a tetőteraszon készülnek a Lick The Click és LavaLava lemezlovasai is.

A fesztivált záró napon koncertet ad a Muzsikás. Minden idők legjobb magyar népzenei együttese a szenzációs énekesnővel, Petrás Máriával kiegészülve lép színpadra.

A koncertek és bulik mellett pop-up színházzal és portrébeszélgetésekkel is készülnek.

A Zene × Szöveg estjén az erdélyi 4S Street tagjaival beszélgetnek dalszövegeikről, a modern és a népi szöveghagyományok kapcsolódásáról, a rádiós sikerekről és a zenekarról általánosságban.

A Zene × Mozgás estjén a magyar elektronikus rock egyik legmeghatározóbb zenekarának énekesével, Fóris-Ferenczi Gáborral beszélget Hegyi Dóri (Ohnody). A beszélgetést a magyar impro színház legnívósabb társulata, a Momentán színesíti majd rögtönzött jelenetekkel.

Különleges anya-lánya balettelőadással készül az A38 színpadára a Harangozó Gyula-díjas, magyar–ukrán származású érdemes művész, Aleszja Popova és lánya, Egerházi Thalia. A performanszt egyedülálló zenei összeállás is kíséri, hiszen Kézdy Luca hegedűművész és Kisgyörgy Ilka énekes produkciója egészíti ki. A házigazda Grecsó Zoltán lesz.

Belépő 1000-től 2900 forintig kapható az egyes koncertekre. Mindenkit szeretettel várnak. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

Június 2. (csütörtök)

19.00 4S Street - Dalszerzői est
Az erdélyi 4S Street tagjaival beszélgetünk dalszövegeikről, a modern és a népi szöveghagyományok kapcsolódásáról.

20.30 Gomoly (SK) koncert
21.45 Jóvilágvan (SK) koncert
A Jóvilágvan 2007-ben alakult a szlovákiai Párkányban. Hisz az őszinte, mondanivalóval bíró zene erejében. A legismertebb szlovákiai magyar alter formáció. A Gomoly a rockosabb, keményebb testvérzenekaruk.

 

Június 3. (péntek)

17.00 Bladerunnaz presents: Friday - 5HA5H (AT / RO)
A hétvége itt és ekkor kezdődik a Bladerunnaz kiváló lemezlovasainak andalító és felpörgető szettjeivel

19.00 Fóris-Ferenczi Gábor portrébeszélgetés // Momentán Társulat
A magyar elektronikus rock egyik legmeghatározóbb zenekarának énekesével, Fóris-Ferenczi Gáborral beszélget Hegyi Dóri (OHNODY).

19.30 Teddy Queen (RO) és The Sharonz koncert
A kezdetektől változatlan felállású gyergyószentmiklósi banda, a Teddy Queen, egy sulis zenekarból fesztivál-zenekarrá érett. A Sharonz zenekar 2017 júniusában adta bemutatkozó koncertjét tartották a budapesti Darshan Udvarban.

20.30 The Carbonfools és Loyal Apples' Club koncert
Magyarország egyik legismertebb koncertzenekara elhozza egyedi elektrós, rockos hangzásvilágát, amellyel rendszeresen elvarázsolja a hallgatókat, akik így hamar maguknak érzik a zenekar jelmondatát: In carbon, we trust!

 

Június 4. (szombat)

16.00 Lick The Click & LavaLava present: Sunburst - Volster (HR)
Immár négyen gondoskodunk a tőlünk megszokott hangulatról és elvárt minőségről. Igyekszünk felvonultatni minél többet zenei ízeinkből, de a főszerep a mosolygós, összekacsintós hangulat marad. Kezeket a magasba!

19.00 Balettelőadás // Kézdy Luca & Kisgyörgy Ilka // Aleszja Popova & Egerházi Thalia
Grecsó Zoltán táncművész Popova Aleszjával és lányával Egerházi Tháliával fog beszélgetni, majd Thália táncához Kézdy Luca és Kiss György fognak improvizálni.

20.30 No Sugar (RO) és Prove koncert
A gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar az élő zene erejében, varázsában, értékében hisz, sokan a Bagossy Brothers Company előzenekaraként is megismerhették. Az estet felvezeti a magyarországi Prove.

 

Június 5. (vasárnap)

20.30 Muzsikás és Petrás Mária koncert
Minden idők legjobb magyar népzenei együttese a szenzációs énekesnővel, Petrás Máriával kiegészülve izzítja be rendesen a hangulatot ezen az estén.

Roni, ATEMPO.sk