Muzsikás és Petrás Mária - 1Kárpát-medence Fesztivál 2022-ben is Budapesten (ONLINE)

2022. június 5-én, vasárnap folytatódik az 1Kárpát-medence Fesztivál Budapesten, az A38 Hajó fedélzetén. Az esti koncertet ONLINE is közvetítik.

Ezúttal is a zene, az irodalom és a művészet összefonódásával ünnepelik Kárpát-medence kulturális diverzitását.

Számos fellépő érkezik a pop, elektronika, indie rock és népzene területéről. Ott lesz Felvidékről a Jóvilágvan és a Gomoly, Erdélyből a Teddy Queen és a No Sugar. Fellép a The Carbonfools, a The Sharonz, a Loyal Apples’ Club, a Prove, de a tetőteraszon készülnek a Lick The Click és LavaLava lemezlovasai is.

A fesztivált záró napon koncertet ad a Muzsikás. Minden idők legjobb magyar népzenei együttese a szenzációs énekesnővel, Petrás Máriával kiegészülve lép színpadra.

A koncertek és bulik mellett pop-up színházzal és portrébeszélgetésekkel is készülnek.

A Zene × Szöveg estjén az erdélyi 4S Street tagjaival beszélgetnek dalszövegeikről, a modern és a népi szöveghagyományok kapcsolódásáról, a rádiós sikerekről és a zenekarról általánosságban.

A Zene × Mozgás estjén a magyar elektronikus rock egyik legmeghatározóbb zenekarának énekesével, Fóris-Ferenczi Gáborral beszélget Hegyi Dóri (Ohnody). A beszélgetést a magyar impro színház legnívósabb társulata, a Momentán színesíti majd rögtönzött jelenetekkel.

Különleges anya-lánya balettelőadással készül az A38 színpadára a Harangozó Gyula-díjas, magyar–ukrán származású érdemes művész, Aleszja Popova és lánya, Egerházi Thalia. A performanszt egyedülálló zenei összeállás is kíséri, hiszen Kézdy Luca hegedűművész és Kisgyörgy Ilka énekes produkciója egészíti ki. A házigazda Grecsó Zoltán lesz.

Belépő 1000-től 2900 forintig kapható az egyes koncertekre. Mindenkit szeretettel várnak. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program 

Június 5. (vasárnap)

20.30 Muzsikás és Petrás Mária koncert
Minden idők legjobb magyar népzenei együttese a szenzációs énekesnővel, Petrás Máriával kiegészülve izzítja be rendesen a hangulatot ezen az estén.

 

https://www.youtube.com/watch?v=U4idM7dw_0M

 

Roni, ATEMPO.sk