A Shock Band koncertje - Párkányi Nyár 2022-ben is

2022. augusztus 9-én, kedden 20.00 órától a Shock Band ad koncertet a Párkányi Nyár programsorozat keretében a párkányi sétálóutcán.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre. 

 

A Shock Band zenekar 2001-ben alakult Dolny Kubínban, alapítója a tapasztalt énekes és gitáros Juraj Gašinec. A zenekarba egyformán tapasztalt, több zenekarban tevékenykedő zenészeket hívott meg, Vladimír Povala basszusgitárost és Jozef Gebura dobost. A billentyűk mögött Marek Vodička helyét később Anton Sivoň váltotta. A főként 70-es és 80-as évek pop-rock világslágereiből álló repertoár összeállítása után a Shock Band zenekar különböző kulturális és társadalmi eseményeken kezdett fellépni Szlovákia-szerte, ahol gyorsan hallgatói bázisra tett szert. 2006-ban a zenekar felvette demó CD-jét Lengyelország egyik krakkói hangstúdiójában, és számos helyen is fellépett Lengyelország-szerte. A csoport ebben a felállásban dolgozott egészen 2007-ig, amikor vezetőjének, Juraj Gašinecnek külföldre távozása után a Shock Band befejezte aktív tevékenységét.

2013-ban, miután visszatért külföldről, Juraj Gašinec és az új dobos, Peter Miháľ úgy döntött, folytatják a zenekar fellépéseit. Együtt keresték meg Vladimír Povalát a basszusgitárot, és ismét Anton Sivoň ült a billentyűk mögé. A zenekar új repertoárt állított össze, amely a 70-es, 80-as és 90-es évek pop- és rockéletének legnagyobb világslágereit tartalmazza olyan előadóktól, mint az ABBA, QUEEN, PINK FLOYD, TOTO, BON JOVI, DEEP PURPLE, TINA TURNER, JAMES BROWN, GARY MOORE, JOE COCKER és még sokan mások.

ATEMPO.sk