Szívharang - Korpás Éva különleges #koncertszínháza Füleken

Szívharang - Korpás Éva különleges #koncertszínháza

2022. december 17-én, szombaton 17.00 órától Szívharang #koncertszínház címmel különleges produkciót láthat a közönség a füleki Városi Művelődési Központ színpadán.

Tizenhatan állnak majd a színpadon Korpás Éva népdalénekes mellett.

Öt népzenész: Csernók Klári prímás, Takács Ádám hegedűs, Papp Endre brácsás, Kuti Sándor cimbalmos, Hanusz Zoltán nagybőgős,
hat énekes lány: Czajlik Boglárka, Janovszki Csenge, Korpás Réka, Lakatos Lili, Szabó Júlia, Zsoldos Viktória,
két bábszínész: Bánky Sára, György Zoltán Dávid
és három táncművész: Tókos Attila, Paput Júlia, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, ifjabb Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Állami Népi Együttes táncművészei.

Ők varázsolják különleges élménnyé Korpás Éva legújabb koncertjét, Gergely Rozália színművésznő, bábszínész rendezésében. A dramaturg Varga Emese, a Komáromi Jókai Színház művészeti vezetője.

Bábok, táncok, viszonyok – Készül Korpás Éva új produkciója, a Szívharang #koncertszínház

A #koncertszínházzal a hagyományos népzene megjelenítése mellett modern világot hoznak a színpadra, huszonegyedik századi felfogásban próbálják megmutatni, hogyan alakultak, miképp változtak meg az emberi kapcsolatok régen és ma.

Belépő elővételben 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Korpás Éva Szívharang című zenei albumát már talán sokan ismerik, azonban ez a zenei anyag új „köntösben” kerül bemutatásra. Az új feldolgozás totális színházi hatásra törekszik, azaz a produkcióban a zenei élményen túl fontos szerepet kapnak egyéb művészeti zsánerek is. A koncertszínházi előadás kilép a megszokott népzenei keretrendszerből, és egy új, izgalmas formai és gondolati megközelítéssel bővül.

A Szívharang koncertszínházi előadás nemcsak a népzene kedvelői számára készül, hanem azoknak is, akik eddig nemigazán kedvelték ezt a műfajt, de ez a teljesség élményét ígérő produkció megmutatja számukra a műfajok sokszínűségét és az egyes zsánerek közötti átjárhatóságot. A zene, az irodalom, a tánc, a bábszínházi elemek csodálatos egységgé állnak össze, s kalauzolják el a nézőt az érzelmek világába, mert mi másról is szólhatna ez a produkció, mint a szerelemről, a csalódásról, emberi viszonyokról.

 ATEMPO.sk