Kéknyúl koncert Párkányban - ELMARAD!

Kéknyúl koncert Párkányban

ELMARAD! 2023. január 29-én, vasárnap 18.00 órakor a párkányi kultúrházban valósul meg a hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl együttes koncertje.

Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond orgonája köré épült, az új lemez anyaga új koncepcióra épül: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

A megszokott funkos alapok - amelyek önmagukban is új dimenziót kapnak azáltal hogy a basszus-lüktetés immáron nem az orgonából, hanem Matus Péter basszusgitárjából szólal meg - és soulos dalok számtalan izgalmas irányba indulnak el, a jazz helyett ezúttal inkább a rock, sőt a pszichedélia világába.

Sokkal nagyobb szerepet kap Csókás Zsolt gitárja és a hazai zenekaroknál szinte egyedülálló módon az egész csapat vokálozik - ilyet utoljára hazai színpadokon a hetvenes évek “etalon-zenekarainál”, az LGT-nél vagy a Generálnál hallhattunk. Hogy a végeredmény mégis egységes az a zenekar érett, letisztult hozzáállását és Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars) producer jelenlétét dicséri. A hab a tortán Andy Hefler éneke, amely lubickol az új dalok adta lehetőségekben, az érzelmek széles skáláját bejárva, egyes dalokon belül is

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk