Újévi operett gála Tóbisz Titusszal, Tatiana Paľovčíková-Paládiovával és Balogh Péterrel Rimaszombatban

Újévi operett gála Tóbisz Titusszal, Tatiana Paľovčíková-Paládiovával és Balogh Péterrel Rimaszombatban

2023. január 17-én, kedden 18.00 órakor a rimaszombati Városi Művelődési Központban valósul meg a Kassai Állami Színház sztárénekeseinek, Tatiana Paľovčíková-Paládiovának és Tóbisz Titusznak - a közkedvelt zenei műfaj gyöngyszemeiből összeállított - Újévi operett gála című eseménye, ahol a zenei kíséretről Balogh Péter és zenekara gondoskodik.

Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Luxemburg grófja, A csikágói hercegnő, Bajadér… az operett irodalom remekművei, kulturális örökségünk részei.

A vidám, komikus elemekben gazdag, sok humorral fűszerezett, az operánál könnyedebb mégis igényes dallamvilágú, szerelmi bonyodalmakkal átszőtt történetek széles rétegeket meghódítottak már, s hódítanak ma is.

Igazi többgenerációs műfaj az operett, mely idősek, középkorúak és fiatalok között egyaránt megtalálja a közönségét. Jó néha megállni egy pillanatra, elmenekülni egy álomvilágba. S ha ezt olyan rendkívül tehetséges és szimpatikus fiatalember társaságában tehetjük, mint Tóbisz Titusz, aki nem mellesleg Rimaszombat szülötte, nem kezdődhet kellemesebben egy év. Legalábbis kultúra tekintetében.

Titusz ismertségét opera és musical szerepei mellett számos beszélgető műsornak is köszönheti. Adela Vincze Banášová vagy Boris Filan vendégeként, feltárva kalandos életútját és rendkívül érzékeny emberi arcát egy nemzetnek a szívébe lopta magát.

Színpadi partnernője, Tatiana Paľovičová-Paládiová szintén nem ismeretlen a rimaszombati közönség előtt. A kitűnő szopránénekesnőnek, aki számos szakmai díj birtokosa, pár éve a Zenei Ősz komolyzenei koncertsorozat keretében nyújtott teljesítményét lelkes ovációval és álló tapssal jutalmazta a helyi nagyérdemű.

A belépőjegy ára 15 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk