A magyar kultúra napja területi emlékünnepsége Szepsiben

A magyar kultúra napja területi emlékünnepsége Szepsiben

2023. január 27-én, pénteken 16.00 órakor a szepsi Városi Művelődési Központ nagyterme szolgál helyszínéül a magyar kultúra napja alkalmából a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmánya, a Csemadok Szepsi Alapszervezete által szervezett területi emlékünnepségnek, melynek fővédnöke Petneházy Attila, volt országgyűlési képviselő, színművész, házigazdája és műsorvezetője pedig Mihályi Molnár László, a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmányának alelnöke lesz.

Ünnepi beszédet mond Petneházy Attila, volt országgyűlési képviselő, színművész és Szilágyi Adriana, a Szepsi Városi Művelődési Központ igazgatója.

A műsorban közreműködnek a Bódva-völgyében működő legjobb népdalénekesek, népmesemondók, versmondók, a magyar iskolák tanulói, valamint a Bódvavendégi Hagyományőrző Csoport, a Péderi Vegyeskar és a Restei Éneklőcsoport.

Az emlékünnepségen kerül sor a Csemadok Magyar Helytállásért Torna-Abaújban-Díjak átadására. Az idén a díjat átveszi Horváth István Bódvavendégiből, Köböl Zoltán Péderből és Kázsmér László in memoriam Jászóról, valamint Tömöry Márta Budapestről és Szász Zsolt Balmazújvárosból.

Az esemény keretében másnap, január 28-án, szombaton este a buzitai kultúrházban lép fel a Kormorán zenekar.

A belépés az emlékünnepségre díjtalan, a Kormorán zenekar koncertjére viszont 15 euró és 18 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk