Mítosz - az Okuláré Projekt kortárs dráma felolvasóestje Dunaszerdahelyen

2023. február 23-án, csütörtökön 19.00 órakor kezdődik a kortárs drámák felolvasóestje Mítosz címmel az Okuláré Projekt szervezésében a dunaszerdahelyi NFG klubban.

Mítosz, eredet, sztori, történelem, legenda, sors, emberfeletti, tudatalatti, rejtély, vének, útvesztő, töredék, pletyka, álom, gyerekszáj, jelkép, eltűnés, eljövetel, istenek, Istenem!

Mítosz de dráma, személyes de egyetemes. Városi legendák, eredettörténetek, titkokkal teli belső konfliktusok - szerzőink más más irányban indultak el a “mítosz” hívószó labirintusában, de mind ugyanoda érkeztek, az Okuláré Projekt februári fordulójának döntőjébe.

A projekt célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. Szeretnék elérni, hogy az írók sokoldalú visszajelzéseket kapjanak a nézőktől - így a felolvasások után a résztvevők gondolataira is számítanak egy beszélgetés formájában. Az Okuláré Projekt törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre.

A szövegek kiválasztásában és fejlesztésében Albert Mária, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára, dramaturg, műfordító volt a szervezők segítségére.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a kortárs drámák felolvasóestjére.

 

Az este során elhangzó szövegek

Ladnai Loránd - Animalitas Animae
Micsinai Dominik - Banyatank
Novák Csilla - Hangok

ATEMPO.sk
Fotó: prae.hu