Marián Bango és a GolDDies Szwingatlanügynökség koncertje Komáromban

2023. július 22-én, szombaton 18.00 órakor kezdődik Marián Bango szlovák vak énekes és az öttagú GolDDies Szwingatlanügynökség koncertje a komáromi Klapka téren.

Marián Bango rendszeresen koncertezik, járva az egész országot.

Közönsége a kivételes hangi adottságai és a hasonló sorsa miatt a világhírű olasz tenorhoz, Andrea Bocellihez hasonlítja őt.

A szintén vak Alexandra Bangová a felesége, menedzsere és koncertjeinek műsorvezetője. Az előadók lehengerlő dalokkal érkeznek Komáromba.

A GolDDies a múlt század középső évtizedeinek zenéjét választotta repertoire-jának alapjául, mert a szwing és a hot jazz kora kimeríthetetlen forrása a minőségi zenének és a frappáns dalszövegeknek.

A kabarék, orfeumok, zenés színházak és csodálatos filmzenék kora ez, amikor a zeneszerzők fokozatosan az amerikai zene bűvkörébe vonódtak, és a szövegírók szövegeire még odafigyelt a közönség.

Az az idő, amikor a rádió népszerűsítésére még reklámdalokat írtak és kormányrendelet készült a nyitott ablaknál történő rádiózás megtiltására.

Koncertprogramuk ezt a kort idézi meg, azokkal a régimódi dalokkal, amiket annak idején “a kalaposinasok is fütyültek”.

A Miért szerettem bele magába? című koncert a 20. század középső évtizedeinek legismertebb magyar mozifilmslágereit, kupléit és ismert táncdalait mutatja be.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség a Klapka térre.

 

Program

18.00 Marián Bango
20.00 GolDDies Szwingatlanügynökség

A zenekar tagjai

Fülöp Leona - ének
Jožko Šmida - pozaun
Varga Frici - basszusgitár, ének
Farkas Péter - dob
Lovas Tibor - gitár, ének

ATEMPO.sk