XI. Harmónia - a Szlovákiai Magyar Zenei Díj ünnepi gálaestje Komáromban

XI. Harmónia - a Szlovákiai Magyar Zenei Díj ünnepi gálaestje Komáromban

2023. október 14-én, szombaton 19.00 órakor kezdődik a Harmónia-díjak, azaz a szlovákiai magyar zenei díj tizenegyedszeri átadásának ünnepi gálaestje Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Ők a Harmónia-díj jelöltjei 2023-ban

Az idei jelöltek az Opera Trió (Kevicky Tünde, Kollár Katalin, Kovács Nagy Andrea), Jánoska Tibor zongorista, énekes (a Fortissimo zenekar alapítója) és Farkas Attila gútai billentyűs jazz zenész. Ezúttal is átadásra kerül az Életműdíj is, ennek idei birtokosa az idén 75 éves Stubendek István karnagy-zenepedagógus lesz.

A fellépők között olyan művészek és zenekarok szerepelnek, mint a tavalyi győztesek Rácz Csaba és Kristóf Réka, valamint az Aron Hodek & The Pocket Crew, a Klinika zenekar, Kozma Orsi & Cseke Gábor Duó, ManušaJúlia Kozáková és Patkoló Anikó.

A Harmónia-díj a szlovákiai magyar zenei élet egyetlen szakmai elismerése tizenkettedik évfolyamába lépett. A díjátadó gálaest - mely először 2011-ben került megrendezésre Lábszky Olivér ötlete alapján - évekig vándorolt az országban, erősítve ezzel az elismerés országos jellegét. A szervezők azonban 2019-ben úgy döntöttek, a díjátadó ünnepség állandó helyszíne, otthona, főszervezője a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ lesz.

A belépőjegy ára 10 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk