Dicsérjed az Istent - Méry Rebeka lemezbemutató koncertje Somorján

2023. október 20-án, pénteken 18.00 órakor kezdődik Méry Rebeka Dicsérjed az Istent című lemezbemutató koncertje a somorjai református templomban.

A műsor a szlovákiai magyar területekről gyűjtött népénekekből merítkezik.

“Jelenti magát Jézus háromszor esztendőbe”

- ahogy az ismert egyházi eredetű, felvidéken gyűjtött rítusének is megénekli, az egyházi év szerint haladva a három fő egyházi ünnepünk szokáskörét veszi sorra. A zenei anyag kiegészül még egyéb népénekekkel: Mária-énekekkel, Szent István királyról szóló, valamint esti imát, dicséretet magukba foglaló népi vallásos folklórgyűjtésekből merítkező összeállításokkal is.

A főképp énekes zenei anyagot a szlovákiai magyar népzenei hagyományban használt jellegzetes hangszerelés színesíteni. Ilyen a hegedű, a duda, a citera és a palóc furulya: közreműködik Méry Rebeka (ének, citera), Takács Borbála (hegedű) és Konrád Viktor (palóc furulya, duda).

Az est keretében alkalom lesz megtekinteni Katona György festőművész Arccal a fény felé című festménykiállítását is, melyet rövid pódiumbeszélgetés követ Veress Zsuzsa tanárnővel (Pápai Református Gimnázium), majd ez után veszi kezdetét a már említett koncert.

A belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk