Karádiáda - Karády Katalin-emlékest Fullajtár Andrea előadásában Komáromban (Egressy Kamarabérlet)

Karádiáda - Karády Katalin-emlékest Fullajtár Andrea előadásában Komáromban (Egressy Kamarabérlet)

2023. november 26-án, vasárnap 19.00 órakor kezdődik a Karádiáda, azaz a Karády Katalin-emlékest Bán Zsófia EL! című munkája alapján Fullajtár Andrea előadásában a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ Kiss Péntek József Kamaratermében.

Az előadás Karády Katalin rendkívüli művészi karrierjének, a háború alatt tanúsított bátorságának és emberségének kíván emléket állítani, abban az élethelyzetben, amikor az emigrációt választja.

50 éves Fullajtár Andrea színésznő

A zenés darab akkor játszódik, amikor a korábban ünnepelt díva Rióba érkezik. Az előadás, amely a riói kikötő bevándorlási hivatalának várószobájában játszódik, Karády karrierjének kialakulását, háború alatti üldöztetését, és az akkori színházi világban történteket dolgozza fel. A darabban próbál felkészülni a bevándorlási hivatal tisztjével való beszélgetésre, azaz szó szerint próbál. Jó benyomást akar kelteni, szorong, hogy mi lesz, ha nem engedik be. A dráma e feszült várakozás ideje alatt játszódik, még a tiszt érkezése előtt.

Fullajtár Andrea hol dívaként, hol drámai színésznőként, hol énekes sztárként hozza elénk az elvonulás, a névtelenség választásának dilemmáját, úgy, hogy közben mindig önmaga marad.

Az előadás az Egressy Kamarabérlet része. A központ alkalmazottai kérik az érdeklődőket, ha bérlettel nem rendelkeznek, de szívesen megnéznék az előadást, regisztráljanak a ticket@mskskomarno.sk e-mail-címen.

A belépőjegy ára 19 euró. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk