Belau koncert lesz Dunaszerdahelyen

Belau koncert lesz Dunaszerdahelyen

2024. február 24-én, szombaton 21.00 órakor kezdődik a magyarországi Belau koncertje a dunaszerdahelyi NFG klubban.

“Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről.

A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál. Menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó.

A természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció öt éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat,

mint a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone.

A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal. 2020-ban adták második, Colourwave című lemezük számos ismert, külföldi női előadóval közreműködve, egy évvel később, pedig az ehhez köthető Deluxe kiadvány látott napvilágot. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd. 2023 októberében jelent meg harmadik Apripri című lemezük számos külföldi közreműködővel.

Kapunyitás 20.00 órakor. A belépőjegy ára tetszőleges. Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk