Irodalom Határok Nélkül - zenés beszélgetés és kötetbemutató Bősze Ádámmal Komáromban

2024. március 8-án, pénteken 18.00 órakor a komáromi Szinnyei József Könyvtárban valósul meg az Irodalom Határok Nélkül, amely eseménysorozat ezúttal Bősze Ádámot, zenetörténészt, zenei antikváriust, a Bartók Rádió műsorvezetőjét látja vendégül egy zenés beszélgetés keretében.

Zene, könyv, kaland - Irodalom Határok Nélkül fesztivál

Képzeljük el a világhírű zeneszerzőket díszes, pompás koncerttermek helyett a magánéletben, hétköznapi helyzetekben, akár a hálószobában. Bősze Ádám zenetörténész és műsorvezető ezúttal egyedülálló és merész módon vezet be bennünket a zeneóriások személyes (hálószoba)titkaiba.

Arra a kérdésre, hogy vajon kik voltak ők a hétköznapi, civil életben Bősze Ádám és Récsei Noémi beszélgetése adja meg a választ, amelynek fókusza a Nagy zenészek, nagy szerelmek című kötetre irányul.

Bősze Ádám merész lépést tesz afelé, hogy felfedje Beethoven, Mozart, Debussy és Wagner emberi, esendő, civil voltát. A szerző évek óta lenyűgöző és hiánypótló estjeivel és előadás-sorozataival nem csupán tudást, hanem intelligens és szórakoztató humort is csempész a zenetörténetbe.

Bősze Ádám célkitűzései között szerepel, hogy az alkotó géniuszokat közelebb hozza hozzánk, megmutatva, hogy ők is érző, hús-vér emberek voltak, akik örültek, vágytak, szenvedtek és hibáztak, mint bárki más.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség az eseményre.

ATEMPO.sk
Fotó: Emmer László