Fülbevaló - Bernáthy Zsiga x Karcis Gábor online live set

Fülbevaló - Bernáthy Zsiga x Karcis Gábor online live set

2021. február 16-án, kedden 21.00 órától folytatódik a Fülbevaló sorozat a Trafó felületein.

 

Ha valaki Magyarországon megemlíti a Bernáthy családnevet, akkor azonnal intenzív tartalommal áraszthat el minket az emlékezetünk. Bernáthy Sándor nemcsak saját kiteljesedését adta a világnak, hanem szeretett fiát is, aki méltó elektronikus zenehuszárrá vált már apja életében is, de a Bernáthy & Son felbomlása óta sem állt meg. Bernáthy Zsiga a 90-es évek partikorszakaitól kezdve jelen van az underground szcénában, az e-Trafón Karcis Gábor VJ, video designer lesz a partnere.

Bernáthy Zsiga "biográfiája szorosan egybefonódott a 2012. január 13-án elhunyt édesapja, Bernáth Sándor (vagy ahogyan az elektronikus zenei világban ismerték: Bernáth/Y Sándor) életével, hiszen apa és fia nemcsak a színpadon alkottak szoros egységet a Bernáth/Y & Son live act projektben, hanem képzőművészként, grafikusként is együtt dolgoztak. Ennél fogva Zsiga genetikailag (is) egyenes ágon viszi tovább az atyai szellemi örökséget.” (Részlet egy 2012 tavaszán készült interjúból a Soundhead.hu-ról)

Zsiga nem DJ, de nem is zenekészítő kisiparos. LIVE ACT művész. Fellépésein saját zenéket ad elő élőben, a legújabb szoftverek és legrégebbi gépek egyidejű használatával (Ableton Live, iPad, iPhone, és többek között a 30 éves TB303 BassLine). A „vasakból” előcsalogatott hangok, a saját készítésű loopok, groove-ok végeláthatatlan láncolatának egymásra fűzéséből bontakozik ki az előadás egyszeri, spontán, improvizációkkal teli, megismételhetetlen egysége. Ez volt a lényeg a Bernáth/Y & Son fellépéseken csaknem 20 éven át, és ezt folytatja most Zsiga szólóban. A stílus elektronikus, dinamikus, pszichedelikus. A techno, a trance, a progressive house, az acid, a psy, a breakbeat gazdag elegye, de nincs állandó recept vagy forgatókönyv.

 

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk