Zene, könyv, kaland - Irodalom Határok Nélkül fesztivál

Négynapos kulturális rendezvénysorozatot szervez a komáromi Szinnyei József Könyvtár és a komáromi Villa Camarum Polgári Társulás. A március 7–10. között zajló Irodalom Határok Nélkül című esemény keretében mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A repertoárban irodalmi, zenés programok, kiállítás, olvasást népszerűsítő beszélgetések, kézművesfoglalkozások és gyermekeknek szóló előadások is fellelhetők. A helyszín a Szinnyei József Könyvtár főépülete és a Zichy-pont Közösségi Központ.

Március a könyv hónapja, ez alkalomból rendezi meg a komáromi Szinnyei József Könyvtár és a Villa Camarum Polgári Társulás a Literatúra bez hraníc 2024 / Irodalom Határok Nélkül 2024 című négynapos fesztiválját, amelyet jó szívvel ajánlanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

A rendezvény ünnepélyes megnyitója március 7-én (csütörtök) várható. Az első programpont Tomáš Janovic, az „aforizmák királya” kiállításának megnyitója lesz.

 

Bősze Ádám

 

A kiállítás mellett író-olvasó találkozókra kerül sor, Daniela Kapitáňová Silvester Lavrík íróval beszélget majd legújabb kötetéről,

de elfogadta a meghívást Bősze Ádám zenetörténész is, akivel Récsei Noémi műsorvezető beszélget majd világhírű zeneszerzők (hálószoba) titkairól.

Irodalom Határok Nélkül - zenés beszélgetés és kötetbemutató Bősze Ádámmal Komáromban

Krusovszky Dénes Levelek nélkül című kötetét Sánta Szilárd újságíró mutatja be,

és a Lányos apa könyvről és családi történetekről Grecsó Krisztiánt hallgathatja meg a közönség.

 

Grecsó Krisztián

 

Kiss Réka újságíró a kolozsvári műfordítót, Szenkovics Enikőt kérdezi majd életútjáról és a műfordítás rejtelmeiről.

Maros Diána és Lucia Molnár Satinská elsősorban a gyerekeket szeretnék megszólítani Benőke és Hanga című kétnyelvű mesekönyvükkel, valamint

az Aranykapu zenekar készül egy igencsak szórakoztatónak ígérkező interaktív koncerttel a gyerkőcöknek.

 

Aranykapu

 

A rendezvényen könyvvásárra is lesz lehetőség, s nem utolsó sorban a kötetbemutatók után a szerzőkkel dedikálást is terveznek a szervezők.

A Zichy-pontban az alkotás szerelmeseinek kedveznek a programok, ugyanis kreatív kézműves foglalkozásokat tartanak majd itt a könyvek szeretete jegyében.

A fesztivál programjai díjmentesen látogathatók – mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A fesztivál védnöke Dušan Káčer, Nyitra megye kulturális és idegenforgalmi főosztályának vezetője és Keszegh Béla Komárom város polgármestere.

ATEMPO.sk