Miquéu Montanaro és João Pedro Teixeira világzenei koncertje Párkányban – Balassi Klubestek

2024. május 10-én, pénteken 19.00 órától folytatódnak a Balassi Klubestek Párkányban.

A Liszt Ferenc Művészeti Alapiskolában ezúttal Miquéu Montanaro és João Pedro Teixeira világzenei koncertjére kerül sor.

A belépés díjtalan.

 

Harmonika - João Pedro Teixeira
Furulyák, fuvola, galoubet - Miquèu Montanaro

 

A kétrészes koncert a Közép-Európában is jónevű oxitán zenész legfrissebb világzenei produkciója.

Az est első részében João Pedro Teixeira és Miquéu Montanaro felszabadult, vidám és virtuóz zenélését élvezheti a zenei csemegékre fogékony közönség. A duó egy háromhetes brazil turné után érkezik Magyarországra és Szlovákiába. 

Miquèu Montanaro zeneszerző, furulya- és harmonikaművész sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját alkotásaiba. Előszeretettel működik együtt a fiatalabb zenészgeneráció képviselőivel, hogy a zenei párbeszéddel az eltérő világnézetből és élettapasztalatból épülő eszmecserét gazdagítsa. Az Amazonas duóban társa a brazil João Pedro Teixeira, Hermeto Pascoal tanítványa. João Pedro Teixeira zeneszerzö, harmonikatanár és kamara- valamint komolyzenei szólista.

 

 

Az est második részében Miquéu Montanaro szóló performansz-Ciné-Koncertjét láthatja és hallhatja a közönség. Ez tulajdonképpen egy koncert és egyben performansz filmes díszletben: absztrakt film, amiből a zene sugárzik. Egy szóló szimfónia effektusokkal, rögzített hangokkal és varázslatos képekkel kombinálva. Egy belső nosztalgikus és reményteli utazás, hipnotikus és derűs, földhözragadt és egyben vándorló, hagyományos és egyben ötletes, provence-i és egyben planétáris, grandiózus és egyben intim. Egy időtlen látvány - bravúros technikai megoldásokkal - amit a jelenben élünk meg. Amelyben a komolyzenei mű úgy szólal meg, mintha akusztikus lenne, amely az összes elemet ugyanabban az atonális és modális lendületben adja vissza.

 

Montanaro

ATEMPO.sk