60 éves Mick Hucknall, a Simply Red frontembere

Ma 60 éves Mick Hucknall, akit az angol Simply Red énekeseként ismerhetünk. Pályafutását a Frantic Elevators punkegyüttesben kezdte, amiből kialakult a ma már soul és pozenét játszó Simply Red. 

A csapat, amelynek a leghíresebb slágerei közé tartozik a Holding Back the Years és a Money's Too Tight to Mention című dal, 2015-ben állt újra össze 5 év kihagyás után.

 

 

Több veterán zenész - köztük Ian Kirkham szaxofonos, Kenji Suzuki gitáros és Steve Lewinson basszusgitáros - is az újra összeálló zenekar tagja lett. Utolsó lemezük tavaly Blue Eyed Soul címmel jelent meg.

 

 

A Simply Red 1985-ben alakult és több mint 50 millió lemezt adott el fennállása alatt. A banda nevét ("egyszerűen vörös") Hucknall Manchester United iránti rajongása, baloldali politikai elkötelezettsége és hajának színe inspirálta.

 

 

Minden évtizedben sikerült néhány dallal az élvonalba maradni a zenekarnak, melynek tagjai rendszeresen váltakoztak Mick Hucknall mellett. A 90-es években a Stars lemez, a 2000-es években pedig a Home lemez is nagy siker lett.

 

 

EZ, ATEMPO.sk