40 éves Lax Judit színésznő

Lax Judit gömöri származású felvidéki színésznő Rimaszombatban született 1983. január 1-én.

Tanulmányait Tornalján az alapiskolában, majd a gimnáziumban végezte. Mellette a Művészeti Alapiskola zongora-ének szakára is járt.

2005-ben végzett a pozsonyi Színművészeti Főiskolán, ahol Kerekes Vica, Bánczi Rita és Mokány Csaba voltak az osztálytársai.

 

 

2006-tól a Szlovák Nemzeti Színházban rendezőasszisztensként dolgozott, 2008-ban a nagyszombati Divadlo Jána Palárika színház tagja lett, majd 2012-ig szabadúszó volt és megfordult többek közt a Komáromi Jókai Színházban és a Zsámbéki Színházi Bázisban is. Ezután csatlakozott a kassai Thália Színház társulatához, melynek a mai napig a tagja.

A teátrum számos darabjában láthatta a közönség az elmúlt tíz évben. Filmekben is feltűnt, 2008-ban A nyomozó, 2013-ban a Kriminálka Staré Mesto, 2015-ben a Benyovszky, the rebel count, 2018-ban pedig a Som mama alkotásokban kapott lehetőséget.

 

Lax Judit

 

2014-ben a Magyar Színházak XXVI. kisvárdai Fesztiválján, színészi díjat kapott a Portugál darabban alakított Masni szerepéért, ahol a szakmai zsűri a karakterek megjelenítését kimagaslóan értékelte.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Németi Róbert, EP Overseas