50 éves Mészáros János Elek

Mészáros János Elek – noha végzettségét tekintve okleveles agrármérnök és talajtani szakmérnök - gyermekkora óta a zene bűvöletében él, de komolyan csak felnőttként kezdett el az énekléssel foglalkozni.

Alcsútdobozon született 1970. október 30-án. Első sikere 2002-ben a III. Simándy József Magánének Verseny országos döntőjének 2. helyezése lett, majd 2009-ben a „Csendül a nóta” Nemzetközi Magyarnóta Énekversenyen 1.helyezést ért el.

 

 

2012-ben a barátai javaslatára jelentkezett a „Csillag születik” című tehetségkutató műsorba, melyet megnyert, és még ebben az évben Szenes Iván művészeti díjat is kapott a névadó dalszerző emlékére rendezett koncerten.

Ettől kezdve megváltozott az addigi egyhangú élete: rengeteg felkérése, koncertje volt, ahol elsősorban operaáriákat, operetteket, musicalecet és nótákat adott elő. Bejárta az egész Kárpát-medencét, sőt eljutott Németországba, Moszkvába, Szentpétervárra, Görögországba, Kanadába is, de neki máig is a legkedvesebbek a templomi koncertek, mert ahogy ő fogalmaz:

„Az Isten házában tudok igazán az emberek lelkének énekelni.”

 

 

ATEMPO.sk