Egy éve hunyt el Gesztesi Károly, aki Tornalján szerepelt utoljára (FOTÓ)

Gesztesi Károly

Egy éve, 2020. január 4-én, 56 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly színész, színművész. A budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott.

A színész utoljára Felvidéken, a Tornaljai VMK színpadán szerepelt Páratlan páros című darabban Bugár Anna és Kiss Ramóna oldalán.

 

Gesztesi Károly

Fotó a január 3-i előadásról

 

Gesztesi Károly színész, szinkronszínész 1963. április 16-án született Budapesten Tóth Károly néven. Szülei válása után édesanyja férjhez ment Gesztesi Jánoshoz, akinek a nevét később hivatalosan is felvette.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta volt szabadfoglalkozású.

 

 

Színházi szerepei mellett olyan filmekben játszott, mint a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, az Üvegtigris, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi. Szerepelt a Jóban Rosszban sorozatban is.

Gesztesi volt az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. A Shrek című animációs filmsorozatban ő adta a főhős Ogre magyar hangját, de ő volt Sylvester Stallone, Forest Whitaker, Vin Diesel és Mike Myers hangja is. Számtalan sorozatban - a többi közt a Baywatchban, a Rex felügyelőben és a Trónok harcában - is hallhatta hangját a közönség.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: VMK Tornalja