Sohase mondd! - Hernádi Judit születésnapjára

Ma ünnepli születésnapját Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A művésznő Budapesten született 1956. április 11-én. Szülei Hernádi Árpád gyermekorvos és Szvoboda Ágnes.

1978-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, és karrierje a Vígszínházban indult. 1986 óta szabadfoglalkozású kis megszakítással (1992–94 között) a Művész Színház társulatának tagja volt.

 

 

1980-ban Karády Katalin egykori, Sohase mondd! című sanzonját előadva vált országszerte ismertté.

Számos filmben szerepelt, emellett rendszeresen látható különböző politikai-közéleti kabarékban, paródiaműsorokban (Heti Hetes, Gálvölgyi Show, Bajor Show, Szeszélyes évszakok), valamint szinkronszínésznőként nagyon sok filmben szerepelt.

Olyan mozisikerekben láthattuk, mint a Szamba, az Ámbár tanár úr, A miniszter félrelép és a Le a fejjel! Nemrég tért vissza a képernyőkre a Keresztanyu című sorozatban.

 

 

2009-ben és 2011-ben ő volt a Csillag születik tehetségkutató verseny egyik zsűritagja. 2017-től az Orlai Produkciós Iroda társulatának tagja.

Lánya Tarján Zsófia, aki okleveles alkalmazott grafikus, énekesként is közreműködött a Balkan Fanatikban, valamint 2006-tól 2008-ig a Cenobite nevű együttes énekesnője volt, amely „doom-os és noisecore-os skandináv agyvelő death metált” játszott. 2012-től a HoneyBeast zenekar frontembere.

2010 áprilisában a lányával együtt léptek fel a Thália Színházban az Egy színésznő lánya című darabban, mely Verebes István Maya című, Hernádi Juditról szóló könyve alapján készült.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: femina.hu