Kórusban énekelni közösségi élmény – csatlakozz a galántai Kodály Zoltán Daloskörhöz

A felvidéki kórusélet egyik kiemelkedő szereplője, a közel hetven éves galántai Kodály Zoltán Daloskör új tagokat keres. A közösségi oldalukon indított tagtoborzás keretében kórustagok mondják el élményeiket, a kórusénekléssel kapcsolatos pozitív gondolatokat tesznek közzé.

„A kóruséneklésnek ereje van, vidámít, lelkeket gyógyít, jobbá hellyé teszi a világot, összehoz olyan embereket, akikben valami közös: a zene szeretete, és az a bizonyos megfoghatatlan érzés, amit te is ott hordasz a szíved mélyén.”

Az intenzív toborzást 2023. február 21-én fejezik be, mivel ez lenne az az időpont, amíg a leggördülékenyebben menne a beilleszkedés, utána már intenzívebben rákapcsolnak az új művek gyakorlására. De utána is lehet csatlakozni a lelkes csapathoz.

Amíg egy nép énekel … - Így ünnepelt a hatvanéves Kodály Zoltán Daloskör

A próbákra keddenként 18.00 órakor a galántai kultúrház bábtermébe kerül sor. Bővebb információ a kórusról a kzd.sk honlapon és a Kodály Zoltán Daloskör Facebook oldalán található.

 

galántai Kodály Zoltán Daloskör

 

Józsa Mónika Harmónia-életműdíjas karnagy egy kedves történetét is megosztotta érdeklődőkkel, hogy így is invitálja őket:

„Amíg csak kottapapíron van a kórusmű, holt kincs a láda fenekén” - Józsa Mónika, a Harmónia életműdíjas 2022-ben

"Kórusban énekelni nagyszerű dolog! Most mégsem a kóruséneklés előnyeit, testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásait ecsetelném. Az elmúlt 40 évben (amit a Kodály Zoltán Daloskör élén töltöttem) megszámlálhatatlan örömteli, szívet melengető élményben volt részem, amiért rendkívül hálás vagyok. Egy ilyet szeretnék most megosztani veletek.

1999. májusában Veszprémben vendégszerepeltünk. A Gizella Napok nyitóhangversenyének díszvendége Sinkovits Imre színművész volt, a Nemzet Színésze. Fellépésünket nézve /hallgatva azt kérdezte szomszédaitól (utólag mesélték): „Ki ez a kardos menyecske?”. A „kardos menyecske” azonban túlságosan bátortalan volt ahhoz, hogy koncert után odamenjen a nagyra becsült Művészhez. Kedves öcsém, - aki nálam jóval bátrabb volt, odacibált. Örömteli találkozás volt."

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András