Young Blood - modern blues-rock bandák zúznak Pozsonyban

Október 10-én egy egyedi eseményre kerül sor a pozsonyi Kulturák klubban (régi Hlava XXII) Young Blood címmel. A koncertest célja bemutatni a jelenlegi modern blues-rock képviselőit. A színes felhozatal sok érdekességet kínál az élő zene rajongóinak.

Az est folyamán fellép a nagyszombati Beans & Bullets, a somorjai The Butchers, Pozsonyból pedig a Her Meomiries, valamint a Mississippi Mixtape.

A Benas & Bullets zenekar az energikus fúziós blues, swamp southern rock, funk és hardrock műfajok képviselője. A zenekar 2019-ben elnyerte az elismert Blues Aperitív cseh zenekarverseny közönség díját, amelynek köszönhetően november közepén felléphet Csehország legnagyobb blues fesztiválján a Livin Blues-on.

 

The Butchers zenekar 2011-ben jött létre és ez idő alatt már sikerült fellépniük Szlovákia legnagyobb blues fesztiválján (Livin Blues Pozsonyban, 2015), Lengyelország legnagyobb blues fesztiválján (Suwalki Blues Fest, 2016), valamint kétszer is játszottak Szlovákia legnagyobb rock fesztiválján (Topfest 2016/2019). Az est folyamán bemutatják legújabb szerzeményeiket a készülő harmadik lemezükről.

 

A Her Memories lesz az est legfiatalabb zenekara. Nemrég jelenítették meg legelső dalukat Unbeliever címel, melyet a Devín rádióban mutattak be. A zenekar 2019 szeptemberében első lett a Slovakian Blues Challenge versenyen, melynek köszönhetően Szlovákiát fogja képviselni az előkelő European Blues Challlange-en Hollandiában.

A Mississippi Mixtape zenekar a következő szavakkal jellemzi saját magát: A zenekar, amelyet elvarázsolt a nyers, koszos fekete zene. Az együttes ötvözi a blues zene gyökereit a funk formáival, így létrehozva egy modern funk zenét erős blues behatásokkal.

Az esemény a Zenei Alap anyagi hozzájárulásával kerül megrendezésre.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

Young Blood

 

ATEMPO.sk