A Bagossy Brothers Company Akusztik koncertje a tévében

Az egyik legnépszerűbb erdélyi magyar zenekar közel öt év alatt jutott el a kis klubos fellépésektől a telt házas nagy koncertes zenekarok közé. A Bagossy Brothers Company zenekart egy testvérpár alapította, de a kiteljesedés a zenésztársaik csatlakozásával jött létre.

Az alternatív, indie, folk stílus újraértelmezett hangzásvilágát idéző zenekar hamar a fesztiválok állandó szereplője lett. Most legnépszerűbb slágerek mellett ritkán hallott dalok is felcsendülnek akusztik koncertjükön az A38 hajón.

A Bagossy Brothers Company Akusztik az M2 Petőfi TV-n január 3-án, 21:15-kor.

ITT NÉZD ONLINE

 

 

A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő tagokból. Nevét a Bagossy testvérpár - Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) - családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

Az indie/alternatív/folk hangzásvilág egy újragondolt zenei irányvonal eredménye. Első EP-jük 2013 decemberében készült el, "Ha rólad szólna" címmel. 2014 végén, a Cseh Tamás Program nyerteseként rögzítették első nagylemezük anyagát. A 2015 márciusában megjelent első nagylemezük, az "Elviszlek". 2016 tavaszán a zenekar újabb anyaggal jelentkezett a "Vakít a kék" című EP formájában, a NagySzínPad tehetségmutatóban, pedig a döntőig jutott. 2017 márciusában jelent meg a zenekar második nagylemeze "A Nap felé" címmel. 2017-ben a zenekart jelölték a Fonogram Díjra (az év felfedezettje kategóriában) és a Petőfi Zenei Díjra (az év felfedezettje és az év dala kategóriában). 2019-ben elnyerték az év akusztikus koncertje díjat a Petőfi Zenei Díjátadón, a 2018. november 5-én rendezett koncertjükért.

2020-ban Az év hangfelvétele Fonogram-díját nyerték el a közönség szavazása alapján Olyan Ő című dalukért.

 

 

EZ, ATEMPO.sk