Jakab Tünde és Michal Matejčík koncertjével indul a Zenés évszakok harmadik évada

A Zenés évszakok című komolyzenei programsorozata harmadik évfolyama veszi kezdetét május 27-én, pénteken 17.00 órai kezdettel a Füleki Városi Művelődési Központban.

Tavaszi komolyzenei koncert vendégei Jakab Tünde fuvolaművész és Michal Matejčík hárfaművész, akik számos szakmai sikerrel a hátuk mögött itthon és külföldön is elismert előadók.

Jakab Tünde már egészen korán, 13 éves korában belekóstolt a professzionális zenei életbe, amikor a Szlovák Filharmonikusokkal lépett fel a pozsonyi Vigadóban. 2011 januárjában debütált a bécsi Musikverein Aranytermében, ahol a legendás szoprán, Renate Holm oldalán léphetett színpadra. A Kassai Állami Színház, valamint a bécsi Salonorchester Alt Wien és a Resindezorchester Wien zenekarok első fuvolása is volt. Tanulmányait a Grazi Zeneművészeti és Előadó-művészeti Egyetemen végezte. Azóta elsősorban szólótevékenységgel foglalkozik.

 

 

Michal Matejčík a Pozsonyi Állami Konzervatóriumot és a Bécsi Zeneakadémiát látogatta. Már tanulmányai alatt olyan zenekarokba kapott meghívást, mint a Radio-Symphonieorchester Wien, Recreation Graz, és a japán Pacific Music Festival Orchestra, ahol elsőként képviselte Szlovákiát. Szóló-, zenekari, és kamarajátékosként is szerepel, valamint komponál. 2011 óta a pop- és elektronikus zenébe is igyekszik becsempészni a hárfát. George Michael brit énekest a „The Symphonica Tour“ című turnéján kísérte, s vendége volt a Depeche Mode zenekar bécsi koncertjének.

 

 

A duó füleki komolyzenei koncertjén többek között Bellini, Donizetti és Debussy művei hangzanak el, valamint saját szerzeményeket is előadnak. Az egymást szépen kiegészítő fuvola és hárfa közös dallamai varázslatos élményt ígérnek.

Belépő 3 euró. A Zenés évszakok című rendezvénysorozatot a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

ATEMPO.sk