A tévében is bemutatják az El a kezekkel a papámtól! filmet a felvidéki Gál Virág Annával

Az El a kezekkel a papámtól! című film nemrég hozta el a legjobb mozifilmnek járó díjat az amerikai Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválról. A magával ragadó családi film a Megafilm gyártásában készült Marczinka Bori, Csobot Adél, Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi és Járai Máté főszereplésével. Az ünnepek alatt a tévébne is megnézhetjük.

A filmben szerepel a hetényi Gál Virág Anna, Gál Tamásnak, a Komáromi Jókai Színház igazgatójának és felesége, Kiss Szilvia színművésznőnek a tehetséges kislánya is.

 

 

A mesék nem hazudnak. Amikor Dorka (Marczinka Bori), a különleges fantáziavilágában élő, nagyszájú kislány megtudja, hogy özvegy apja (Bokor Barna) újranősül, és ő mostohát (Pálmai Anna) kap, rögtön sejti: addigi világa fenekestül felfordul.

És ő mindent meg is tesz, hogy felforduljon. Harcba száll a mostoha ellen, akiről az sem elképzelhetetlen, hogy boszorkány. Amikor pedig az apja táborba küldi, hogy ne legyen láb alatt, új szövetségesekre talál: néhány bátor lányra, egy furcsa, föld alatti lényre, egy főzőgépen dolgozó szakácsra és legfőképp egy mindig mosolygó, dalos kedvű táborvezetőre (Csobot Adél) – akivel előbb-utóbb az apjának is találkoznia kell…

 

 

A film a Megafilm produkciójában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A magyar mozikban tavaly bemutatott El a kezekkel a Papámtól! című zenés családi filmet több mint 100 fős alkotógárda, kivételes forgatási helyszíneken, elképesztő látvány- és fantáziavilágot teremtve kiváló színészekkel készítette el. A Dobó Kata és Gulyás Buda rendezésében készült film producere a Helmeczy Dorottya - Kálomista Gábor producer páros.

A film december 26-án, hétfőn 08.30-tól a TV2-n lesz látható.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Megafilm