A 10 éves Dankó Rádió gálaműsora a tévében Rost Andrea, Szulák Andrea, Hűvösvölgyi Ildikó és Lakatos Mónika közreműködésével

A 10 éves Dankó Rádió gálaműsora a tévében Rost Andrea, Szulák Andrea, Hűvösvölgyi Ildikó és Lakatos Mónika közreműködésével

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte 10. születésnapját a Dankó Rádió. A Magyar Zene Házában rendezett koncert, amelyen olyan kiválóságok léptek fel, mint Rost Andrea, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Hűvösvölgyi Ildikó, Lakatos Mónika, Pál István „Szalonna”, Miller Zoltán és Vágó Bernadett, december 31-én meghallgatható a Dankó Rádióban és látható a Dunán.

Tíz évvel ezelőtt, 2012 decemberében szólalt meg először az éterben a Dankó Rádió. A magyar zene rádiója hiánypótló, változatos műsorkínálatával hamar megtalálta hallgatói bázisát, és amellett, hogy komoly hagyományőrző szerepet tölt be, folyamatos megújulás jellemzi. „A mi hivatásunk, hogy az identitásunkat meghatározó zenei műfajokat sugározzuk a hallgatóknak. A magyar nótát, a népzenét, az operettet kiegészítettük az örökzöldekkel. Ezek a hungarikum műfajok, amelyek körül vesznek minket, otthonossá teszik számunkra a Kárpát-medencét” – mondta Eredics Gábor, a közmédia legfiatalabb rádióadójának csatornaigazgatója a Kossuth Rádióban.

A jubileum alkalmából a rádió több különleges tartalommal, érdekességgel várta egész decemberben a hallgatóit, az ünneplést pedig egy nagyszabású koncerttel koronázta meg.

A Magyar Zene Házában rendezett gálán többek között olyan kiválóságok léptek fel, mint Rost Andrea, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Hűvösvölgyi Ildikó, Lakatos Mónika, Pál István „Szalonna”. A Dankó Rádió népzenei csapata, és népszerű műsorvezetői mellett Miller Zoltán és Vágó Bernadett is részese volt ennek a nagyszerű eseménynek. A zenei kínálatban Dankó Pista – a csatorna névadója – előtt is tisztelegtek, a Petőfi 200 emlékév apropóján pedig meglepetéssel szolgáltak a közönségnek.

A Dankó 10 Gála a Dankó Extra című műsorban december 31-én 18 órától hallható, a koncert felvételről a Dunán is megnézhető, szintén az év utolsó napján, 19.50-től.

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk