A Budapesti Operettszínház nagy sikerű Csárdáskirálynő előadása a tévében

Kálmán Imre halhatatlan remekműve, a Csárdáskirálynő a főúri, bohém szereplőivel, szerelmi bonyodalmaival és fülbemászó dallamaival maga a könnyedség emlékműve. A Budapesti Operettszínház által újonan feldolgozott előadás most a TV-ben is látható lesz.

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila által rendezett különlegesen gazdag kiállítású produkció a mű eredeti, 1916-os változatához nyúlik vissza.

Ezúttal újra hasonló élményben lehet részünk mint a több mint száz évvel ezelőtti közönségnek, a zseniális alkotók eredeti szándéka szerint.

A Berzsenyi Krisztina által megálmodott jelmezek hagyományosak, vagyis ragyogóan elegánsak. A csillogó estélyik és snájdig egyenruhák egyenesen a boldog békeidőket varázsolják a színpadra. Cziegler Balázs grandiózus és sejtelmes díszletének legkülönlegesebb eleme az óriás gramofon, amely által életre kelnek a népszerű dallamokat.

 

Csárdáskirálynő

 

A látványos produkciót Bozsik Yvette koreográfiája teszi teljessé, az egész színpad színpompás kavalkád, tánc és elegancia.

Az előadásban többek közt Fischl Mónika (Vereczki Szilvia), Vadász Zsolt (Edwin herceg), Dénes Viktor (Bóni), Széles Flóra (Stázi), Szolnoki Tibor (Feri bácsi), Siménfalvy Ágota (Anhilte), Csuha Lajos (Leopold Mária) is szerepel.

A tévében 2024. március 9-én, szombaton 21:55-től lesz látható az M5 csatornán.

ITT NÉZD ONLINE

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: operett.hu