Rúzsa Magdi: őszi-téli turné Presserrel, februárban Aréna-koncert

Angyal mellettem címmel Rúzsa Magdi és Presser Gábor november elején tízállomásos közös turnéra indul. Az énekesnő 2016. február 27-én először ad önálló koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, ahová Presser mellett Boban Markovicot is meghívta vendégként.

Presser Gábor zsűritag volt, amikor Rúzsa Magdi 2005-ben jelentkezett egy televíziós tehetségkutató műsorba, amelyet a következő évben megnyert. A sorozat után többször léptek fel együtt, a zeneszerző három dalt is írt neki. A mostani turnén Rúzsa Magdi nemcsak néhány dal erejéig vendégeskedik: a produkció mindkettejükre épülő közös előadás.

Ezeken a koncerteken játsszák első alkalommal Presser Gábor Rúzsa Magdinak írt új dalát, az Angyal mellettem című szerzeményt. A programban régi és friss számok váltják egymást, köztük nem egy olyan, amelyet a billentyűs jóval az énekes születése előtt írt. Az előadás egy részében csak ők ketten vannak színpadon, később csatlakozik hozzájuk Kovács Ferenc "Öcsi" (trombita/hegedű), Szabó Tamás (szájharmonika) és Födő Sándor (ütőhangszerek).

Rúzsa Magdi és Presser Gábor

A turné első állomása november 3-án Kecskemét, 4-én Szegeden, 5-én Békéscsabán, 23-án Győrött, 24-én Szombathelyen, 25-én Pécsett, december 2-án Egerben, 3-án Miskolcon, 9-én Kaposvárott, 10-én pedig Zalaegerszegen lesz fellépés.

Az énekesnő 2007-ben Magyarország képviseletében Aprócska blues című számával a 9. helyen végzett a helsinki Eurovíziós Dalfesztiválon. 2011 novemberétől önálló estje ment a Pesti Színházban Magdaléna Rúzsa címmel, 2013 februárjától a közmédia A Dal című eurovíziós dalválasztó műsornak egyik zsűritagja. Eddig három stúdióalbuma jelent meg: Ördögi angyal (2006), Iránytű (2008), Tizenegy (2012); legutóbb, tavaly Dalok húrokra és fúvósokra címmel koncertalbummal jelentkezett. 2007-ben Fonogram-díjat kapott mint az év felfedezettje, 2012-ben Artisjus-díjat vehetett át.

ATEMPO.sk / MTI