Színes program az idei Comedium Corsón

Comedium Corso

Három színpad, zene, színház, képzőművészet, kortárs cirkusz; mindez a Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztiválon május 14-16. között Esztergomban.

Ahogy a neve is mutatja, a rendezvény több művészeti ágat jelenít meg. Magában foglalja a színház, a zene és a képzőművészet kiemelkedő alakjait, erősen fókuszál a fiatalabb korosztályra, akikhez közelíteni kívánja a ma kevésbé népszerű kulturális szegmenseket.

Bár utcaszínház és művészeti fesztivál, zenei fronton sem érezhetünk hiányt, hiszen délelőttől egészen késő estig hallgathatjuk a koncerteket, a tehetséges fiatal előadóktól egészen a “nagy kutyákig˝. A nagyszínpad vendége lesz többek között a Quimby, a Halott Pénz, a Maszkura és a Tücsökraj, a The Immigrants, de a “Táncdalfesztivál” hagyományának keretében idén egy két órás, élő Abba Show-t is végigtáncolhat a nagyérdemű a Szlovákiából érkező tribute zenekarnak köszönhetően, akik megdöbbentő hasonlóságot produkálnak színvonalas műsoruk során. Mindezt belépőjegyek nélkül, ugyanis a fesztivál minden programja INGYENESen látogatható!

Az eddigi évekhez hasonlóan, a fesztivál során kiemelkedő szerephez jut a színház és a kortárs művészet. A sétányt megtöltik a képzőművészek, akik nem csak műveiket állítják ki, hanem belepillanthatunk az alkotás folyamatába, lehetőség nyílik a művészekkel való személyes kommunikációra is.

A SZÍNpadon, mely a színháznak ad helyet, változatos műfajú előadásokat láthatnak a látogatók, olyan intézményektől, mint például a Szegedi Nemzeti Színház, Zenthe Ferenc Színház és a Csavar Színház. Minden nap több darab várja az érdeklődőket, kiszolgálva szinte minden korosztályt, talán a fiatalok körében legnépszerűbb slam poetry bevonásával, melyet többek között a Saul fiából is ismert Pion István prezentál.

Az irodalmi jelenlétet tovább erősítve, Babits Mihály meghatározó esztergomi kötődése és halálának 75. évfordulója alkalmából, a fesztivál csatlakozik a Babits Évhez; két versennyel és egy turisztikai látványosággal emlékezik méltóképp a költőre. Országos nevezésű szavalóverseny és aszfalt rajzverseny keretében mutathatják meg a vállalkozó szelleműek tehetségüket, a kevésbé bátrak pedig a gigantikus méretű Babits Mihályt formáló homokszobor megtekintésével idézhetik fel a költőóriást, nem csak a rendezvény ideje alatt, hanem azután még hónapokig látható lesz.

A harmadik színpad repertoárja az idei évben szintén újdonság, megjelenik a rendezvény kínálatában az elektronikus zene, a nagyszínpad koncertjei után a stílus kiemelkedő alakjai gondoskodnak a hangulatról, mint például DJ Lia és Bahlzack.

Bár negyedik színpadot nem, de önálló rendezvényhelyszínt kapott egy szintén nagyon mai jelenség, a kortárs cirkusz. Két társulat, a CirkuSzínház és a Freak Fusion Cabaret különleges bemutatókkal, akrobatikus produkciókkal, zsonglőr játszóházzal és meghökkentő performanszokkal varázsolnak mindenkit egy különleges világba.

A rendezvény elmaradhatatlan velejárója a színvonalas vásártér, ételek és italok, melyekből most sem lesz hiány. A kézműves kiállítók mellett kiemelt szerepet kapnak a kézműves sörök és a hazai Street Food társadalom, melyek gazdag kínálatát a Kis-Duna sétányon találhatják meg a gasztronómiai élményekre vágyók.

ATEMPO.sk