Ligonier - a Bethlen otthon szolgálatában

Pennsylvaniában folytatódott a Tanítókórus és a Csalló zenekar észak-amerikai turnéja. A festői egykori bányászvárosba, Ligonierbe látogattak az együttesek, ahol a Bethen-otthon idős lakóinak adtak koncerteket hétfőn és kedden délután.

Az egykoron sok magyar bányászt foglalkoztató kisvárosban a 20-as években egy bányász szerencsétlenség nyomán, a magyar árvák és özvegyek megsegítésére alakult Bethlen nevét viselő intézmény mára nemcsak Pennsylvania állam, de az egész Egyesült Államok egyik legelismertebb és legelismertebb idősek-otthonává fejlődött, melynek mai napig az egyik fenntartója a magyar református egyház.

A felemelő két délután mellett kedden délelőtt a helyi Holy Trinity magániskolába is ellátogatott a kórus és a zenekar, ahol nagysikerű oktatóhangversenyt adtak az alapiskolásoknak, akik nagy lelkesedéssel fogadták a bemutatót a magyar zenekultúrából.

Ezek után az egyik legnagyobb magyar közösséghez, Clevelandbe látogatnak az együttesek, Ohio államban folytatva hangversenykörútjukat.

 

tanitokorus-ligonier01
tanitokorus-ligonier02
tanitokorus-ligonier03
tanitokorus-ligonier04
tanitokorus-ligonier05
tanitokorus-ligonier06
tanitokorus-ligonier07
tanitokorus-ligonier08
tanitokorus-ligonier09
tanitokorus-ligonier10

 

Tóth Árpád, ATEMPO.sk
fotó: Cséfalvay András, Kiss Gábor