Mindenből rengeteg – kiürül a Gombaszögi völgy (FOTÓK)

Mindenből rengeteg – kiürül a Gombaszögi völgy (FOTÓK)

Öt napon keresztül a felvidéki magyar fiatalok bulifővárosa volt a Gombaszögi Nyári Tábor. Az ottani Korona Udvar pedig portálunk közönségtalálkozóinak második otthona. Nem hiába mondta Dallos Bogi utolsó közönségtalálkozónkon, hogy boldogan beköltözne oda. Ákos esti koncertjére ismételten rengetegen jöttek kintről is. Új kopjafa díszíti a Kopjafaparkot.

Két utolsó közönségtalálkozónkon a dunaszerdahelyi Arizóna együttest és Dallos Bogit faggattuk. Vidám hangulat kerekedett a Korona Udvarban. Maja is, Bogi is tele energiával indultak azután a színpadra.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Ugyan a Komáromi Jókai Színház Burundanga előadása elmaradt, a Sajó Banda koncertje pedig egy órát késett, mégis fennakadások nélkül zajlott a tábor. Szombaton mindenütt önfeledten bulizó fiatalokat lehetett látni, akik még szippantottak egyet az itteni levegőből.

A Folkszöglet előtt egy kisfiú adagedényt gyártott, Tóth Károly sátorban hazai magyar fesztiválok szervezői adtak egymásnak randevút, ott az volt az utolsó előadás.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Lejjebb, a Szifon-színpadon az endorfin mélabús és friss dalai után az Arizóna bulizónát nyitott Gombaszögön. A Kocsmakert színpadon Dallos Bogi slágerei szóltak. Este az Estendøn kitűnő koncertje bűvölte el a közönséget.

Kovács Ákos hozta a kötelezőt, sőt! Színpadát egész nap építették, még a kopjafa állítás után is kordonokat kért az énekes. Áramszünet, megható pillanatok, brutális hangzás. Egy profi produkció képes tömegeket megmozgatni.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Ma délelőtt sátraikat bontó társaságokat látni a tábor kempingjeiben, kiürül a színes villanykörtékkel megvilágított erdő és a Folkszöglet is, ahol hajnalba még a Parno Graszt húzta a talpalávalót.

Portálunk sok művésszel beszélgetett. A következő hetekben ezek az interjúk reméljük visszaadják majd az idei tábor hangulatát.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Zaťko Ervin, Niederland Dávid / ATEMPO.sk