Ővé lett a völgy - Azahriah Gombaszögön (FOTÓK)

Ővé lett a völgy - Azahriah Gombaszögön (FOTÓK)

Azahriah volt az első fellépő, akit a Gombaszögi Nyári Tábor szervezők idén bejelentettek. Rengetegen jelölték őt a közönségszavazásnál, ami nem is véletlen, hisz az elmúlt év egyik legnagyobb tömegeit megmozgató magyarországi előadó lett.

Azahriah „self made” sztorija 2014-ben kezdődött, mikor Paul Street néven debütált a YouTube-on. A videógyártás mellett a másik hobbiját, a zenélést sem hanyagolta, autodidakta módon tanult meg énekelni, több hangszeren játszani, zenei alapokat készíteni. Az idő előrehaladtával ezek a művek megjelentek a csatornáján is, így dalszerzőként és előadóként is coming outolt – mindezt egyre nagyobb nyilvánosság előtt. 2019-ben készültek el első önálló dalai, vegyesen angol és magyar nyelven. Népszerűsége töretlen, szerzeményeit milliók ismerik, hallgatják, szeretik.

 

 

Ezt bizonyított az idei Gombaszögi Nyári Táborban is, hisz az egyik legtöbb embert megmozgató koncertet hozta össze. És a hangulatra sem lehetett panasz, együtt énekelték vele a dalokat a fiatalok, és meglepő módon a kevésbe fiatalok is. Szólt az Introvertált dal, az új Mementó lemezről néhány felvétel és a régebbi számai is.

A tömeg láttán leszögezheó: Ővé lett a völgy!

És ha nem jutottatok el a koncertre, augusztus végén a Füleki várat is meghódítja majd a Várlak Fesztivál keretében Azahriah.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Csáky Mátyás / ATEMPO.sk